top of page
pijl2.png

Speel met de symboliek van Jheronimus Bosch

Uitleg spel
Het schilderij de Tuin der Lusten is de inspiratiebron van het
ZevenZondenspel. Jheronimus Bosch bezag het leven als een pelgrimstocht, een reis vol verleidingen en gevaar.  In de tijd van de schilder Jheronimus Bosch was het spelen van een spel zondig. In spel kun je jezelf verliezen, de ander verleiden of verslaan en dat paste niet in de heersende moraal van toen.  Met deze elementen speel je nu het ZevenZondenspel.

 

ZevenZonden bord.png
trailer zevenzonden spel
trailer zevenzonden spel
online speluitleg en tips

Wie ben jij
De jaloerse Ratduivel of de ijdele Eenhoorn die het liefst naar haar spiegelbeeld staart? Of de luie Tuimelaar die zich laat dragen door medespelers? Zeven dieren met elk hun eigen karakter staan te popelen om naar hun eindbestemming te gaan, het Paradijs, de Tuin of de Hel.  Onderweg liggen zonden en verleidingen op de loer.

 

Pas op voor de zonde Hebzucht, hij halveert je voorraad levensvruchten. En woede stuurt je naar de uiterste hoek op het spelbord. Alleen een passende deugdenkaart kan jou redden van de zonde. Wees voorzichtig!  
Er zit een duivel in het spel. Hij dwingt je een nieuwe levensweg te volgen. Winnen doe je door strategisch inzicht, wijsheid en een beetje geluk.

bestel hier het spel

De karakters
bottom of page