Speel met de symboliek
van Jheronimus Bosch

trailer zevenzonden spel
online speluitleg en tips
trailer zevenzonden spel
speel met DE ZONDEN uit het ZEVENZONDENSPEL

De spelers starten hun geheime levensweg met levensvruchten én zeven zondenkaarten. Ieder kiest een karakter uit het schilderij.

Wie ben jij?
De jaloerse Ratduivel of de ijdele Eenhoorn die het liefst naar haar spiegelbeeld staart? Of de luie Tuimelaar die zich laat dragen door medespelers? Zeven dieren met elk hun eigen karakter staan te popelen om naar hun eindbestemming te gaan, het Paradijs, de Tuin of de Hel.  Onderweg liggen zonden en verleidingen op de loer.

Pas op voor de zonde Hebzucht, hij halveert je voorraad levensvruchten. En woede stuurt je naar de uiterste hoek op het spelbord. Alleen een passende deugdenkaart kan jou redden van de zonde. Wees voorzichtig!  
Er zit een duivel in het spel. Hij dwingt je een nieuwe levensweg te volgen. Winnen doe je door strategisch inzicht, wijsheid en een beetje geluk.

Het schilderij de Tuin der Lusten is de inspiratiebron van het ZevenZondenspel. Jheronimus Bosch zag het leven als een
pelgrimstocht, een reis vol verleidingen en gevaar.
De zeven hoofdzonden staan centraal in de werken van Bosch en ook in het ZevenZondenspel. Dit unieke familiespel is een knipoog naar de zonde en deugd. “Je kunt het leven niet leiden zonder zonden te begaan”.

Vanaf 7 tot 107 jaar, van 2 tot 7 spelers.

 

Illustraties Mark Reijntjens

 

MID

SEASON

SALE

SAVE UP TO

50%

SHOP NOW

ZEVEN ZONDEN SPEL

€ 34,95 (exclusief verzendkosten)

€ 39,95 (inclusief verzendkosten) 

Levering 2 werkdagen.

Voor spoedlevering graag

bellen of mailen

Meerdere spellen bestellen?

Informeer hier naar de korting

 

ACTIE

€ 34,95

ZevenZondenspel

+

GRATIS

 een

reep chocolade

Ontwerper Birgitta Hermans over het spel

Ik zie cultureel erfgoed als bron van inspiratie voor verhalen.
Ik zoek verbindingen én verschillen tussen heden en verleden. In de tijd van Jheronimus Bosch was het spelen van een spel zondig. In spel kun je jezelf verliezen, de ander verleiden of verslaan en dat paste niet in de heersende moraal van de Middeleeuwen. De beeldtaal van de schilder Jheronimus Bosch leent zich bij uitstek voor een bordspel met de gesnavelde slechteriken in de hoofdrol. Draait het in het leven om hebzucht of zelfbeheersing? Een interessante vraag.

ZEVENZONDENSPEL ALS KENNISMAKINGSSPEL!

 Het leuke van een nieuw spel is dat spelers samen met de makers een nieuwe extra speelwijze hebben ontwikkeld. Het ZevenZondenspel als kennismakingsspel!

Voor jong en oud.
 

 

  • Facebook Social Icon

BEKIJK

EN LIKE ONS OP FACEBOOK

JHEROQUIZ

Ontdek hoe mysterieus, visionair, fascinerend en inspirerend  het werk van Jheronimus Bosch is.  Leer spelenderwijs Jheronimus Bosch kennen met de Jheroquiz.

Meer informatie klik hier