Van Huh? naar Hoeh!

Hoeh! Deze Vikingkreet van de supporters en sporters van IJsland gonst nog na in veel hoofden én vooral harten. Waar leggen we de klemtoon in de sport en wie bepaalt die toon? De supporters én sporters óf sportorganisaties? Maarten Hermans, kanoslalommer heeft Nederland een internationaal ticket bezorgd voor de Olympische Spelen in Rio. Hoeh! NOC*NSF geeft dit ticket weg aan Zweden. De Zweed is na Maarten geëindigd en mag wél naar de Spelen. Huh? De sportorganisatie NOC*NSF heeft als doel topsport in Nederland te bevorderen. En droomt volgens eigen zeggen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Hoeh! zou ik bijna willen roepen, maar het is helaas Huh? Maarten heeft aan de internationale eis voldaan. Op een vingerknip na niet aan de nationale eis, officieel dan. Onofficieel wel. Het EK wildwaterkano-toernooi in Slowakije heeft toegegeven dat er een fout is gemaakt. Maar NOC*NSF denkt zich vast in officiële regels. Zij ontpoppen zich als vastdenkers met téveel macht en téveel regels, en niet als omdenkers die de stap maken van ja-maar naar ja-én. Van Huh? naar Hoeh! Zonder geld, zonder steun van het NOC*NSF dit niveau bereiken is überhaupt opmerkelijk en uitzonderlijk! Dat heet passie, talent en doorzettingsvermogen. Hoeh! NOC*NSF, volg meer je sporthart. Dat klopt altijd! Dan kunnen sporters en supporters hun hartekreet laten horen. Hoeh! Hoeh!


Recent Posts
Archive